Meistä

Meistä

Tarinaa ja tausta Pihapelikentästä

 

Pihapelien ja liikkumisen edistäminen on yksi yrityksemme ja yrityksen perustajien (Joonas ja Eija) keskeisimmistä tavoitteista. Perustajien ollessa itse lapsia, ei pihapeleissä välttämättä tarvittu kuin hiekkapiha ja maalit jotka oli väsätty milloin mistäkin. Tärkeintä oli tunne, yhteisöllisyys, peli ja tarinat jotka noissa peleissä olivat ja muistoiksi jäivät.

 

Pihapelit yhdisti naapurustoa niin lapsia kuin aikuisia, ja pelejä pelattiin katulätkän, jalkapallon ja pesäpallon merkeissä useita kertoja, pihapelit loi yhteenkuuluvuutta mutta myös kasvualustaa sosiaaliseen elämään. Pelaajilla ei ollut silloin älypuheli

mia, mutta urheiluun tai pelattavaan peliin liittyviä esikuvia kylläkin, jona sitten pelejä pelattiin...

 

Aikaa kului, erilaiset kentät, liikunta, urheilu ja sitä kautta saadut kaverit, ystävät, tuttavat ja kokemukset yhdistivät. Jälkikasvun tullessa mukaan elämään, aikaa alettiin viettämään entistä enemmän leikkipuistoissa. Pian mukaan tulivat myös pihapelit kotipihassamme. Oli innostavaa huomata, kuinka ne samat asiat yhdistivät naapurustoa ja lapsia kuin silloin 90-luvulla alussa, vaikka pihapelien, liikkumisen ja pelaajien ajasta kilpailivat entistä enemmän älypuhelimet ja muut digitaaliset sovellukset, jotka tarjoavat kiihtyvässä tahdissa mielenkiintoista ajanvietettä liikkumisen sijaan.

 

Pian huomasimme, että pihapeliolosuhteet eivät olleet kehittyneet sitä tahtia kuin digitaaliset olosuhteet. Piki- tai hiekkapiha on melko armoton pelialusta pelatessa vaikkapa mailapelejä ja pahimmassa tapauksessa pihapelit saatetaan vanhempien toimesta kieltää, kun kenttänä toimiva piki- tai sora on syönyt pelureiden kenkiä, housuja tai muita vaatteita jo neljättä paria, tai kun kentältä lenteli maalivahdin naamaan vaarallisesti soraa tai muuta irtolikaa joka saattoi pahimmillaan vaurioittaa silmiä.

 

Alkoi aitoon mielenkiintoon ja kiinnostukseen pohjautuva työ pihapelien puolesta, helposti rakennettavasta pelialustasta jolla luoda houkutteleva ja toimiva olosuh

de peleihin ja harjoitteluun.

 

Suomesta ei löytynyt aivan sitä tuotetta mitä haettiin, eikä tekonurmi vastannut jääkiekon, salibandyn tai koripallon pelitarpeisiin siinä määrin mitä tavoittelimme. Katseet kääntyivät maailmalle, josta löytyikin ratkaisuja tähän. Tilasimme maailmalta useita eri multisportlaattoja ja testasimme niiden toimivuutta ja ominaisuuksia Suomen olosuhteissa. Pian löysimmekin sopivan tuotteen, joka vastasi hyvin pohjoisen haastaviin oloihin, monipelialustaksi lajiin kuin lajiin. Samaan aikaan lähdimme kuitenkin jo selvittämään verkostomme kanssa mahdollisuutta kehittää entistä parempi ja vastuullisempi ratkaisu ja pelialusta tarpeeseemme.

 

Tuo tavoite ja aikataulu osoittautui sopivaksi, koska globaalit 

logistiset haasteet eivät tukeneet tuotteen tuontia maailmalta. Halusimme luoda kotimaisen, vastuullisen ja toimivan monipelialustan, jolla saataisiin luotua harjoitteluolosuhde niin kotipihoihin kuin vaativimpiin julkisiin tai ammattilaistason tarpeisiin.

 

Syntyi Pelix-multisportalusta.

 

Tällä hetkellä valmistamme Suomessa, pääosin suomalaisen teollisuuden sivuvirroista jalostetusta muoviseoksesta valmistettuja Pelix-multisportlaattoja, joille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton toimesta sekä Design From Finland- merkki että Avainlippu-merkki sekä Pelix-tuotteesta että Pihapelikentän asennuspalveluista.

 

 

Olemme saaneet suunnitella, luoda, toimittaa ja rakentaa liikkumista ja pihapelejä edistäviä kenttiä ja ratkaisuja vuodesta 2020 niin koti-, koulu kuin ammattilaistason vaatimuksiin vastaaviin olosuhteisiin, suuresta intohimosta liikkumisen olosuhteiden edistämiseksi.

 

Asiakkainamme niin yksityiset asiakkaat treenialustoista pihapelikenttiin, kunnat, urheiluopistot, arkkitehdit, rakennusliikkeet kuin urheiluseuratkin. Palvelemme kaikkia asiakkaitamme intohimolla vastuullisten ja innostavien liikunta- ja harjoitteluolosuhteiden eteen yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa myös tulevaisuudessa.

 

-Pihapelien puolesta-

Joonas ja Eija

Pihapelikentät myy Jetraco Oy

› Maksu- ja toimitusehdot

› Tietosuojaseloste

KÄYTTÄJÄTUNNUS
SALASANA